Steam Update
2004. 04. 29. 00:00 | by Lci

A mai nap folyamán a Valve ismét kiadott egy frissítést a Steamen keresztül.
A vélemények egyértelműen ezt tartják az eddigi legrosszabb frissítésnek.



Counter-Strike:

  • Homogén radarháttér beállítható
  • Flashbangek javítása (nem oltják ki egymás hatását)
  • Német területifájlok frissítve
  • Egyéb kisebb frissítések


Minden Steamen elérhető játék:


  • A demófelvétel teljesítménye javítva a Steam alatt


Forrás: www.steampowered.com

Az egyéb változásokról angolul itt
olvashattok Musk hozzászólásában. (Mindenki döntse el mi a véleménye, szükséges volt mindent megváltoztatni (pl.: célkereszt mérete)



VAC frissités és a BanList
2004. 04. 29. 00:00 | by atomboy

Megint frissült a VAC, hasonló a korábbiakhoz, újabb érzékelések kerültek be.

Eredeti üzenet:
VAC Updated Yesterday, more of the same:
* New detections.
--
Nick Shaffner
Valve


A VAC frissítések ellenére azt tapasztalunk több publikus csatornákon, hogy a szervereken cheaterek járnak, és kiderült, hogy többségük VAC mentes szerverek. Mivel VAC-t nem hajlandóak feltenni, ezért azt kérünk azoktól a szerveradminoktól, hogy legalább a banlist.cfg -t tegyek fel, különösen warszerverekre.

Forrás:
CS-Nation
Banlist HQ itt érhető el.



AMX Mod X helyzete
2004. 04. 28. 21:01 | by ZsilBi

Mostantól kezdve az AMXX csapata szeretne minden hibáról tudni, illetve kijavítani, ha ez lehetséges. Ha tényleg találtál hibát a Bug Trackerben jelentheted ezt be. Ne habozz használni a SourceForge Feature Request systemet sem! Ezek alapvető tulajdonságai az AMXX-nek, nincs szükség pluginokra.

AMX Mod X 0.20 (changelog):
  • Bug fixek
  • Új API modul
  • Modul áttérés
  • Dokumentumok
  • Új modulok
  • Béta-tesztek

Az API modul egyelőre még nincs teljesen kész, mivel rengeteg időbe telik minden részletre kiterjedő modult kreálni.




PrivatePlayers
2004. 04. 28. 17:25 | by Lci

Lelkes kis csapatunk nem tétlenkedik, ezt láthatjátok az egyre több leírásból.
Én is egy friss leírást szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, ez pedig a kevesek által ismert PrivatePlayers.

Leírás
Letöltés 1.5 Linux & Windows



AMX Dokumentációs csapat
2004. 04. 27. 22:27 | by ZsilBi

Ez a csapat azért alakult, hogy részletezze az AMX Mod X dokumentumait , hogy könnyen követhető, olvasható és információban gazdag legyen más nyelveken is. Két fajta tagja lesz a csapatnak: fordító és szerző. A szerzők írják az eredeti verziókat angolul, és a fordítók lefordítják ezeket más nyelvekre.

Kinyílt az ajtó egy Hivatalos AMX Mod X Dokumentációs csapat előtt.

Jelentkezni a következő feltételek mellett lehet.:

- Ismerni az AMXX telepítését, használatát felépítését és fenntartását.
- Jó angol nyelvismeret (Nagyon fontos!)

A csapat tagjai kevesebben lesznek, mint az AMXX oldalon régebben feltüntett tesztelő csapat létszáma, ezen felül nem igényel a későbbiekben olyan nagy munkát (Azért én ezt megvétóznám - CodeX). Ezenkívül a tagok kapnak admin jogot a FuncWiki-re, ami egy interaktív hivatkozási kézikönyv az interneten. Ha szeretnél jelentkezni kattins ide, és írd meg BAILOPANnak a neved, életkorod (ha akarod) és a foglalkozásod, illetve mi szeretnél lenni: szerző vagy fordító.

Az AdminHeaven csapata már jelentkezett, de választ még egyelőre nem kapott.



HLGuard v1.6 - A jövö zenéje...
2004. 04. 26. 00:00 | by CodeX

Aki már elfelejtette volna, a HLGuard egy szerveroldali anti-cheat program a Half-Life MOD-okhoz, kifejezetten minket most a CS része érdekelhet. Pár nappal ezelőtt készítettünk interjút a HLGuard project vezetőjével, (aki egyben az AdminHeaven csapatának a "Fordító Kordinátora", tőle kapjuk

meg a fordításra váró munkákat) és elmondta, hogy nagy erőkkel dolgoznak a HLGuard v1.6 elkészítésével. Köztudott, hogy a v1.5t már közel egy éve nem fejlesztették és eléggé megterhelte a szerver gépet olykor, de reméljük, hogy egy újabb verzió eredményesebb lesz és mégtöbb csítert tud majd megfogni.

HLGuard leírása magyar nyelven



Megjelent az UpTime 1-es verziója!
2004. 04. 25. 10:56 | by ZsilBi

Már 2 hete megjelent ugyan, de csak most jutott idő e hasznos program bemutatására.

Az UpTime újraindítja az alkalmazásokat (pl.: Counter-Strike szerver) ha azok lefagytak vagy tévesen leálltak. A progam minden eddigi megoldásnál többet nyújt, íme néhány ok miért is előnyös e program használata:
  • Az UpTime számos alkalmazást képes fenntartani egyszeri futtatással.
  • Az UpTime felfedezi a szerver fagyását az operációs rendszer kerneléből, de ha nem indokolt a keresés nem eszi fölöslegesen a CPU-t.
  • Képes a Feladatkzelőhöz hasonló feladatok ellátására saját parancssoros interfésze lévén: listázás, leállitás, prioritás változtatás.
  • Egyszerű konfig fájla lévén a beállitása könnyű. Ide elhelyezhetők azok a programok melyek a szerver induláskor elinduljanak. Így nem kell fölöslegesen vesztegetni az időnket.
A program letölthető innen.
Forrás: server.counter-strike.net



Újabb VAC frissités
2004. 04. 22. 00:00 | by atomboy

Ismét frissült az elmúlt napokban a VAC. Ezúttal semmi különösebb frissités nem volt, csak néhány újabb cheatverzióra ellen lett érzékelés. Úgy néz ki, hogy a VALVe tovább folytatja a cheatek elleni kampányát és a napokban is rendszeresen fogja frissíteni a VACot.

Így tovább, Nick!

Forrás: CS-Nation



ServerSpy
2004. 04. 22. 21:44 | by ZsilBi

ServerSpy a világ egyik legjobb élő szerverfigyelő programja az interneten. Ha azt szeretnéd, hogy a honlapodra látogatók lássák a szervered állapotát és a játékosok információt, ne keress tovább, nyugodtan használd ezt a hasznos kiegészítőt!

Bővebb információ: serverspy.net



Le a cheatoldalakkal!
2004. 04. 21. 22:24 | by atomboy

A többször elhangzott „cheatoldalak elleni hadjárat” valójában már az év elején indult el, de csak most derült ki, mivel a VALVe a nyilvánosságot kéri, hogy támogassák ebben a projektben. Ugyanakkor az UA arra is kéri, hogyha bárkit is látnak cheat -elni vagy tudnak bármelyik cheat feljesztőről ill. honlapjairól, jelentsék náluk vagy elküldhetik nekik.



Megköszönik mindenkinek, akik nélkülük nem fedezték volna fel, és rombolták volna le több cheatoldalt. Egy banokkal foglalkozó oldal, a SteamBans is részt vesz a hadműveletben. Ők gyűjtik velük ezeket az információkat és a jelentéseket. VALVe, SteamBans és UA támogatásival végleg elpusztíthatják a csalók civilizációit! Az UnitedAdmins is azon fáradozik, hogy visszaszoríthassák a online játékközösségből a csalókat egyszer és mindenkorra!

Ugyanakkor a magyar banlist adminnoknak is el lehet küldeni a cheaterek demóit és steamidjeit: #banlist.hu @ qnet.

Forrás:
UnitedAdmins
SteamBans
Hungarian Banlist



WebMod
2004. 04. 21. 00:00 | by ZsilBi

Elkészült egy kisebb leírás a kevesek által ismert Webmodhoz. Ez a kiegészítő egy webes kezelőfelületet biztosít szerverünknek. Használni, telepíteni egyszerű, sokban hasonlít a PHPrconhoz. A leírást itt találjátok.

Forrás: dyeyl.net



Új Statsme + magyar verzió
2004. 04. 20. 00:00 | by vito

Már egy ideje kint van az új Statsme, eddig viszont szándékosan nem híreztük ki. Ezt megtaláljátok ide kattintva.


Először is elkészítettük a magyar verzióját, így talán könnyebb a választás, hogy melyiket is szeressétek...
A változtatások listáját megtaláljátok a szokott helyen, a Statsme 2.8.2b1-es verzióját pedig a letöltések között kereshetitek.



United Amins Bug Tracker
2004. 04. 20. 18:27 | by ZsilBi

A United Admins csapata megkér minden szervergazdát, aki használja az általuk készített szervermodokat, hogy az ezekben talált hibákat (bugokat) jelentsék itt. Regisztálás után már írhatjuk is, hogy melyik modban és, hogy hol találtuk a hibát.


A következő modokról várják a hibajelentést:
  • Cheating-Death
  • ClanMod
  • HLGuard
  • HLstats
  • phpUA
  • StatsMe
  • CSBot
  • és a United Admins honlapja (UASite)
Nagyon fontos, hogy csak létező hibákat közöljük! Nem nagy dolog bejelenteni a hibákat mivel nem kell sok információt leírni. Az UA csapata megköszöni mindenki segítségét!

Forrás: unitedadmins.com



Mi szóltunk!
2004. 04. 19. 00:00 | by atomboy

Mostantól, ha a VAC megállapítja, hogy valaki cheat-tel csatlakozik egy szerverre, egy évre banolva lesz. Szerintem perbannak kéne lennie, de úgy néz ki, hogy a Valve srácok nagylelkűek voltak. Ha tévedésből banoltak, itt kérelmezheti a ban feloldását. Szerverre való csatlakozás során lefut a VAC (Valve’s Anti-cheat). Kérünk, ne felejtsék, hogy a cheat-ek használata nem más, mint a szoftver végfelhasználói szerződés (End User License Agreement) illetve a Steam előfizetői megállapodás (Steam Subscriber Agreement) a megsértése.

Ha a Valve rajtakap, hogy cheat-elt bármelyik VAC-os szerveren, akkor a steam előfizetését illetve a szoftver CD-kulcsát egy évre kitiltják az összes VAC-os szerverről.

Hajrá Nick!

Forrás: CS-Nation



Megjelent a CSBot 0.44 Beta
2004. 04. 19. 14:25 | by ZsilBi

Hosszabb várakozas után megjelent a CSBot 0.44 Beta verziója immáron Natural Selection és Day of Defeat modok támogatásával. A program alkalmas servereink távoli kezelésére csupán rcon segítségével. Érdemes letölteni, kipróbálni!

Forrás: unitedadmins.com
Letöltés: csbot.org



HLStats kibövült dokumentáció (Angol)
2004. 04. 18. 00:00 | by CodeX

A HLStats csapata kibővítette az eddigi leírást a termékükről, amelyet innen érhettek el. Azért volt erre szükség mert újabb verziók jelentek meg és a dokumentáció nem volt elég korszerű.

Sajnos még magyar nyelven nem elérhető el, de ha megkapja csapatunk következő projectként a HLStatsot, akkor igyekszünk minnél hamarabb lefordítani.

Forrás: unitedadmins.com



A VAC továbbra is támad!
2004. 04. 18. 15:06 | by ZsilBi

Nick Shaffner a Valve munkatársa bejelentette a Steam fórumokon, hogy új agresszív erőfeszítéseket tesznek, hogy kitiltsák a cheatereket a CS serverekről. Nick elmondása alapján 8 db frissítésre lehet számítani, így a VAC rutinszerűen képes lesz kiszűrni a cheatelő embereket vagy esetleg egész klánokat. A Valve a tévesen bannolt eseteket is vizságlja és állitásuk szerint már megtalálták a hibát a rendszerben, de a vizsgálatok során elégedett volt azzal, hogy legtöbb esetben a cheat használata volt a közvetlen oka a kitiltásnak.

Ha valaki közvetlenül Nicktől szeretné kérni a banja felülvizsgálatát szívesen áll mindenki rendelkezésére a nicks@valvesoftware.com címen, egyéb esetekben a VALVe oldalán található kérdőiv kitöltése szükséges.

Ezen felül továbbra is megkérünk mindenkit, hogy rakja fel szerverére a VAC illetve a Hungarian Banlistet.



Ventrilon keresztüli oktatás ismét + Áttettük jövöhétre
2004. 04. 16. 15:52 | by CodeX

Közel egy hónapja rendeztük meg az első voice szerveren lévő oktatást, tizen jelentek meg és elmondásuk szerint elég hasznos volt. Jobban megértették így a dolgokat, mint chaten elmondva. Ezúttal arra kérünk titeket, hogy aki megszeretne jelenni az oktatáson, készítsen kérdéseket amire majd megpróbálunk válaszolni, ne közben gondolkozzon rajta, vagy nevezzen meg egy témakört amit átszeretne tanulni.


Az oktatás időpontja: Szombat 14:00-16:00
Ventrilo szerver: Kipufogoklinika - kipufogoklinika.hu:3784

További információt az adminheaven @ QuakeNet csatornán szerezhettek és, aki esetleg nem rendelkezik mikrofonnal az majd itt teheti fel a kérdéseit.



Jutalom a bétás csalásokért!
2004. 04. 12. 08:50 | by vito

Újabb, számomra kissé hihetetlennek tűnő (de mindenképpen biztató) hírbe botlottam. A Valve mostantól jutalmat oszt azoknak (bár nem pénzben... beérném egy HL2-vel is :), aki a még megjelenés előtt álló bétás cheateket elsőként eljuttatja a Valve-nak!

Ugyanakkor kérik a játékosok segítségét a cheattel foglalkozó oldalak linkjeinek felkutatásában is.
Úgy tűnik a Valve tényleg komolyan veszi ezt a dolgot!

Az emaileket ide küldhetitek: nick@valvesoftware.com


A felhívás:

"Once again, VAC has been updated.

* More cheat detections added.

I would also like to reiterate that cheating is a violation of Valve's standard End User License Agreement.

Additionally, please feel free to e-mail me links to cheat sites or send me binaries that you suspect we haven't detected yet. (Note I said E-MAIL, not 'Post To The List'). I could be inclined to offer a non-monetary reward to the first person to provide me with the beta version of unreleased major cheats.

--
Nick Shaffner
Valve"




Támadásban a VAC! Fontos!!!
2004. 04. 12. 08:15 | by vito

Végre! A Valve összeszedte magát és újra elkezdett foglalkozni a VAC-al!

Ennek eredményeként a VAC egy szép nagy frissítésen ment keresztül. Ez új cheatek felismerését jelenti és pár változtatást a motorban.
A frissítés annyira jól sikerült, hogy a legtöbb cheat már nem képes a VAC-os szervereken működni, azaz a csalók egy szép nagy, sok évre szóló globális bannal gazdagodnak (a jövőben pár hír erejéig tájékoztatjuk majd a nagyérdeműt, hogy hány cheat fut a VAC-ot megkerülve és, hogy ezek mit tudnak, persze nevek nélkül).

Ez a frissítés négy, ismert cheat készítőnek köszönhető, akik mostantól az anti-csíterek táborát erősítik és nem is akárhogyan!
Az ő segítségükkel a VAC mostantól minden X órában, tehát akár naponta frissül.



1.5-ös fájlok menüpont
2004. 04. 12. 08:00 | by vito

Talán már észrevettétek néhányan, hogy a Letöltések menü újabb menüponttal gyarapodott, névszerint az 1.5-ös fájlok-al.
Az összes 1.5-ös fájl idekerült, így az alapfájloktól kezdve a modokig mindent itt találtok meg. Jelenlegi tartalom:

Alapok:
• HLDS v3.1.1.1
• HLDS v4.1.1.1
• HLDS v3.1.1.1e Update
• HLDS v4.1.1.1e Update
• Metamod 1.6.2

Modok:
• Clanmod 1.81.24e
• WWCL-Server v2.56
• WWCL-Client config
• MatchMod 0.90
• HLBot 0.3.0r2
• Webmod v0.47
• Tourney 0.3.2.1



Adminisztrációs szünet
2004. 04. 12. 07:27 | by vito

Sajnos volt egy kis szönet az adminisztrációban, de mostanra már az összes beküldöt szerverregisztráció és klánhír felkerült az oldalra (az újak és a változtatások is).

Elnézést mindenkitől a kimaradásért!



AMXX - Helyzetjelentés
2004. 04. 05. 00:00 | by CodeX

Az elmúlt napokban nem volt elérhető az AMXX oldal, ennek okairól bővebben az oldalán olvashattok, valójában most egy AMXXt tesztelő csapatról lenne szó. Lényeg a lényeg, aki ebbe az csapatba jelentkezik annak az újabb AMXX verziókat és scripteket kell elemeznie, majd a hibákról jelentést készítenie, ezen kívül pár nagyobb plugint kell áttanulmányoznia.

Természetesen vannak feltételei annak, hogy belépj ebbe a csapatba, csak olyanok jelentkezését várják akik elég sokat foglalkoznak a szerver configgal, elég sok idejük van a tesztelegetésre & hibák naplózására és természetesen olyanokat, akik értenek a AMXX programozásához. Csapatunk résztvesz a tesztelésekben.

Forrás: amxmodx.org



AMXX v1.0 & php UA Professional
2004. 04. 02. 22:42 | by CodeX

Többen kérdeztétek, hogy az AMXX v0.18 után hogyan jöhetett ki az AMXX v1.0 pár nap elteltével? A válasz igen egyszerű, egy április elsejei tréfának lettetek áldozatai.. Hasonlóképpen a United Admins is bejelentette, hogy kiadja a php UA Professinalt, ami semmi újat nem nyújt a php UA-nál viszont több tízerért rendelhetitek meg tőlük. Ezen felül még azt is elárulta, hogy a jövőben abbahagyja a modok készítését CShez és a Duke Nukem Forever továbbfejlesztésén fog dolgozni. Természetesen ez mind csak tréfa volt, aki pedig komolyan vette az még mindig letöltheti a 789MB-s AMXX mod verziót INNEN.



Emberek! Én még létezem!
2004. 04. 01. 00:00 | by CodeX

Már közel három hónapja jött ki az Admin Mod 2.50.59s verziója, azóta nagy csönd van mind a weboldalon mind az IRC csatin. Vajon lesz-e következő verzió és ha igen, érdemes-e felvenni a versengést az újabb modokkal? Nem hiszem.

Ezt mutatja az AMXX, Clanmod folyamatos frissítése továbbá népszerűsége. Hiába az 1.6 kompatibilitás, a hasonló parancsok és tulajdonságok, hazánkban alig 2-3 szerveren, ha megtalálható az Admin Mod. Én úgy vélem ez nem fog változni, aki gondolja probálja ki ezt a modot is, nem árt néha egy kis változatosság. Oldalunkon megtalálhatjátok az SQLt verzió változatot is.

Végezetül egy meggyőző kép, hogy vajon miért is volt olyan híres modocska az Admin Mod?! ;)

adminmod.org
adminmod webáruház



Fordító csapat - Windows HLDS
2004. 04. 01. 00:00 | by CodeX

Elkezdtük a United Admins által kijelölt Windows HLDS dokumentum magyarosítását. Az angol dokumentum elérhető innen. Modok terén nincs változás egyenlőre, de az AMX Mod X magyarosítása tervben van.