Cheating-Death 5.x ?
2004. 07. 07. 19:23 | by atomboy

Noha még csak a C-D 4.x-es verziót használunk (igaz, nem a hazai szervereken, de a külföldi, főleg a német szervereken előfordulnak), de pár napja Dabb, a UnitedAdmins egyik vezető anti-cheat feljesztője bemutatta a készülő C-D 5.x lehetséges változásait a UnitedAdmins fórumán.


C-D 5.x lehetséges változásai:
  • gyorsabb frissítések
  • kisebb Steam updatevel való problémamentes működés. Nagyobb steam/játék/motor updateknél szükséges lesz a teljes update
  • távoli screenshot-készítés
  • globál bannolási rendszer, "Cheat Violation"-nal banra kerülhet, a "System Modified"-ért nem.
  • összeegyezhetetlen lesz a C-D 4.x klienssel/szerverrel
  • nem lesz autoupdate 4.x-ről 5.x-re
  • sima, LAN-n kreált szerveren nem fog működni, tehát dedikált szerver szükséges
  • "LITE" módban fut a helyi/LAN játékoknál
  • Csak Steammal fog működni. Non-steam, ill. 1.5-nél (1.1.1.0) alapú MODok nem lesznek támogatva, és nem fognak működni 5.x-el. Ezeknél továbbra is a 4.x-es verziót kell használni.

    A gyorsabb frissítések kisebbek lesznek a jelenlegi 254 KB-nál.

    A tervek szerint lesz olyan lehetőség is, amely a szerveradmin eldöntheti, szeretné-e alkalmazni a Cheating-Death-n a HLGuardon már megismert UnitedAdmins blacklistjét.

    Vajon újra feltűnik-e a C-D a hazai szervereken, vagy végleg a PunkBuster, Paladin, stb sorsára jutott nálunk?

    UnitedAdmins



  • Külföldi Oldalak
    2004. 07. 06. 18:47 | by CodeX

    Pár mondatban leírnám néhány külföldi CS-vel foglalkozó oldal tevékenységét és kapcsolatát az oldalunkal.

    - AMXX: Szépen fejlesztgetik a modjukat, néha az AMXX-hez nem kötődő hírek és a fórumban való hozzáállása az adminoknak kicsit "másképpen" mutatja be őket, de ezen felül jó a kis csapatuk. Mint tudjátok többször ajánlottuk fel segítségünket e-mailon keresztül az oldalukon hírezett "segítsetek tesztelni, segítsetek fordítani.." témákra s majd végülis IRC-n beszélgettem BAILOPAN-nal, aki kijelentette, hogy jól megvannak és nem kell egyenlőre semmilyen külső segítség. Én meg azt nem értem akkor, hogy miért kelett erre híreket pazarolni és fórum témákat.. No mindegy, ahogy ők gondolják.

    - server.counter-strike.net: : Nos ez az oldal lenne amire felkellene néznünk és felzárkóznunk hírekkel, cikkekkel stb. Az új hírezők nem váltak be, láthatjuk a hírek színvonalán és az oldalhoz egyáltalán nem kötődő híreket, nem beszélve, hogy már 3 hete egy árva újdonságot nem láttam. Segítettünk volna nekik a hírezésben, de válaszra sem méltattak. Bízom benne, azért, hogy feltámadnak, mert ha nem, akkor komoly riválist mondhatnak majd maguk melett. (Ha majd meglenne talán az oldalunk ANGOL verziója is, ami elég sok munkát igényel.)

    - UnitedAdmins: : Röviden az UA-ról, hogy legtöbb terméke igen hasznos, csak sajnos nem hazánkban. Ez nem az ő hibájuk s valójában a mienk sem. Nemigen használunk CDt szerverinken (1.5ben azért előfordul) és nemigen hallottunk a phpUA-ról sem. Ennek okai vannak, amit nem érdemes most megtárgyalni, lényeg a lényeg, hogy a kicsit lassabbá vált a fordításunk az UA-nál, de ezért már figyelmeztettek minket párszor szóval a jövőben igyekszünk eleget tenni annak amire vállalkoztunk.

    - SteamBans, Hungarian Banlist: (by atomboy): A Banlist adminok feléledtek és minden erejükkel belekezdtek egy all-server-projektbe, amelynek a célja, hogy a működő szerverek adminjainak többsége feltegye a banlist updates parancsot, amely nem igényel semmilyen modot, csupán a conf-ba kell beilleszteni. A SteamBans az utóbbi időben egyre nagyobb mértekben fejlődött, már nem egyszerű kis banokkal foglalkozó portál lett, hanem több anti-cheat hivatalos partnere lett, többek között a UnitedAdmins (a HLGuard blacklist reven) vagy ukcsl.net (Anglia egyik legnagyobb hivatalos ligaja). Szurkolunk mindkét csapatnak a továbbhaladáshoz! ;)

    Van még pár nagyobb oldal ahol néha megjelenik 1-2 hír, amit lefordítunk vagy a HLDS levéllista ahol szintén megtárgyalnak pár dolgot, de ilyen szinten nincs semmilyen kapcsolatunk velük. Reméljük a jövőben tovább fejlődik az oldalunk (lentebb beharangozott MULTICONFIG portál) és feltününk ezek között a NAGY nevek melett.

    #adminheaven @ QuakeNet