Cheating-Death 4.22.2
2004. 06. 30. 23:52 | by atomboy

Tudom, tudom, unalmas már a sok CD update, én is unom ugyanazt hírezni, de ezzel jár a steam update. :)

A frissités rövid és velős: a legújabb steammel kompatibilis.

Szerver oldalon továbbra is a 4.21.0 kell.
Cheating-Death 4.22.2
Cheating-Death server Linux (Csak szerveradminoknak!)


Helyzetjelentés
2004. 06. 30. 12:37 | by vito

Most egy kis bocsánat kérést intéznék mindenkihez, aki az utóbbi időben küldött szerverregisztrációt, levelet, klánhírt, mert ezek frissítése elakadt.

A nagy helyzet az, hogy nagyban készül valami itt az adminheaven-en belül és ez minden szabadidőmet elveszi, ezért nem értem rá foglalkozni ezekkel.
Most megpróbáltam mindenre válaszolni (hihetetlen mennyiségű levél halmozódott fel), mindent frissíteni.

Az adminheaven-en folyó munkálatok jól haladnak, így hamarosan nagy változásokra kerül majd sor, ami mindenkinek csak jót fog hozni.
Addig is türelem (pontosabban július második fele és augusztus első napja között kell nagyon rendszeresen látogatni az oldalt, aki nem akar lemaradni :).



AMX-X függvény referencia
2004. 06. 25. 00:00 | by Lci

A napokban közzétették az AMX-X függvény referenciáját az AMX-X 0.20-as dokumentációs project keretében. Ez a referencia hasonlít a PHP.net-éhez.
A felhasználók küldhetnek megjegyzéseket, és példákat minden függvényhez. A projectben résztvevők több szerkesztési joggal rendelkeznek, de bárki küldhet névtelenül is hozzászólást.
Ezen adottságai a gyűjteménynek hasznosak lehetnek a scritpelő emberek számára azáltal, hogy bárki küldhet példát, tapasztalatairól beszámolhat, kereshet, stb.. Ez nem egy fórum. Azok az emberek akik szemetet, használhatatlan információt, és egyszavas válaszokat adnak, melyek jelentéktelenek kitíltják.

EKS-nek köszönik a 400 függvény hozzáadásában nyújtott segítséget.

Függvény referencia: amxmodx.org/funcwiki.php
Forrás: amxmodx.org



Megindult a cheaterek elleni jogi intézkedés!
2004. 06. 25. 00:19 | by atomboy


Pár nappal ezelőtt irt Gabe Newell, a Valve AntiCheat igazgatója a Half-Life 2 Fallout Forums-n, mindszerint megindult a „csalók civilizációi” elleni hadművelet várvavárt folytatása az illegális programok készítői és terjesztői ellen, hamarosan értékelhető jelentések lesznek a jogi végrehajtásokról.

Az üzenet:
„We've started taking legal action against cheating (cheat-sites, cheat creators,...) both in the US and abroad. This is in addition to the on-going investments in anti-cheating technology. You'll see reports of this percolating up as various actions happens.”

Emlékeztetőül: Április elején inditották az cheatközösség elleni akciót, amelyre több neves és látogatott site-k támogat, sőt, a SteamBans is részt vesz a tevékenységükben, több híres és rejtett cheat-honlapot megszüntették.

Update (2004.06.26)
Ujabb információk szerint nemcsak a VALVe inditotta meg ezt a lépést, a Blizzard játékcégnek is az az érdeke, hogy lekerüljenek az cheatoldalakról a Warcraft 3-hez müködő csalásokat. (Forrás: UnitedAdmins )

Half-Life 2 Fallout Forums



Gamers.nu új anticheat rendszeren dolgozik
2004. 06. 23. 16:21 | by atomboy

Az egyik legnagyobb és legtöbb látogatóval rendelkező pro-gaming honlapja, a Gamers.nu egy ideje egy sokrétegű, nagy reményekkel rendelkező anticheat rendszeren dolgoznak, és már most fut a saját játékszerverein.

Érhető módon a Gamers.nu-n nem szívesen árulnak el részleteket az új rendszerről, de a rendszer egyik legfőbb fegyvere a screenshot készítő program lehet. Ugyan megszerezték a program leírását, de a program elemzése még nem igazolt semmit a jelenlegi tudásukkal, ennek ellenére, nagyon hasznosnak tűnik.

A screenshot készítő program jó keveréknek tűnik mind a külső, mind a belső játékminőségben. A program kapcsolatba lép egy szerveroldali pluginnal, ellenőrizve, hogy működik-e a kliens verzió, hasonlóan működik, mint a Cheating-Death, de nem határolja be a Half-Life motor a képkészítést.. A screenshotot, azután, hogy a kliens a szerver utasítására elkészíti, azonnal feltölti a program egy előre kijelölt szerverhezl, ahol a Gamers.hu adminjai megnézik, hogy eldönthessék, látható-e a képen illegális program nyomai, vagy sem.

A módszer valóban kitartó alapja lehet, mivel ez után könnyebb anti-anticheat-t programozni. Nem tudom, hogy a kliens elrejti-e a screenshotokat, mielőtt feltölti, vagy hogy mondja meg, hogy készített screenshotot, de a probléma abban rejlik a kliens verzióban, hogy meg lehet vizsgálni, és a módszert, amely csinálja a screenshotot, befogható, és kikerülhető. Mégis a nagy pluszpont az, hogy CSAK a Gamers.nu szerverein alkalmazható, és ez azt jelenti, hogy a világ cheaterkészítői nem fognak érdekelni ez iránt, és nem fognak cheateket írni ez ellen.

Gamers.nu



Admin MOD update
2004. 06. 22. 00:00 | by Ze'

Megjelent egy kisebb frissítés az Admin MOD v.2.50.59 Windowsos verziójához. Ez a patch orvosolja a Steam frissítése miatt fellépő hibát (nem szükséges e-mail címet használni steam felhasználónévnek).

Az Adminmod mappában lévő install_admin.vbs fájlt egyszerűen felül kell írni a patchben található fájlal.

Norton Antivirust célszerű kikapcsolni az Admin MOD installálása alatt ugyanis blokkolja a scriptek futását.

Patch
Forrás: adminmod.org



AMX-X: Kiadták a javított cstrike modul-t
2004. 06. 21. 00:00 | by Lci

Mint előző hírünkben olvashattátok, az amx/amx-x cstrike moduljában a legutóbbi Steam update miatt működésképtelenné vált három függvény.


BAILOPAN bejelentése: "JGHG(Johnny got his gun) nemrég írt a függvények hibájáról a cstrike modulban, a Steam alatt. Most orvosolta a problémát, és elküldte nekem a javított cstrike modul forrását, hogy lefordítsam, tehát már elérhetőek a javított állományok.

Megkérek mindenkit, hogy jelezze az esetleges hibákat.

(Megjegyzés: az amxx verziója továbbra is 0.16 maradt)"


Forrás: amxmodx.org

Már tőlünk is letölthetitek a javított verziót!



AMX-X hírek
2004. 06. 20. 00:00 | by Lci

A legutóbbi Steam update óta, néhány függvény nem működik a cstrike modulban. Azok a pluginok, melyek ezeket használják nem futnak normálisan. A szóbanforgó függvények: cs_get_user_deaths, cs_set_user_bpammo és a cs_get_user_bpammo.

Már számítottak rá, hogy felmerülhet néhány probléma a modullal kapcsolatban a Steam updatek miatt, de mostanáig még nemvolt gond vele.

Egyszerűen meglehetne oldani ezt a problémát, de még nincs kész a javított cstrike modul. Hamarosan kiadják az új javított verziót Linuxra és Windowsra eggyaránt. Ez a probléma nem jelentkezik a WON-os szervereken.

Rosszhír azoknak a embereknek, akik AMD64-en scriptelnének, hogy sajnos a jelenleg elérhető fordító programok kiakadnak a 64bit-es rendszeren, az AMX-X csapata a népszerű WarCaft3 plugin fordításával tesztelt és szomorúan tapasztalta, hogy a legfrissebb verzió sem működik rendesen AMD64 alatt. Mindenkinek azt tanácsolják, hogy figyeljék a Small weboldalát a frissítésekhez.

Forrás: amxmodx.org



Helyzetjelentés
2004. 06. 19. 18:06 | by CodeX

Végre valahára elérhető oldalunk a adminheaven.sly.hu címről is, mivel a domain regisztráció sikeresen lezárult. Oldalunk alá igényelhető aldomain, amihez pár mbyte tárhelyet biztosítunk és természetesen reklámok nélkül, ingyen.

Ezen felül pár héten belül elkészül az új design, ami már nem csak a CS Szerver Konfigurációt fogja tartalmazni, hanem más játékokét is, mint a CoD, Soldat, JK és még sorolhatnám.

#adminheaven @ QuakeNet



Cheating Death 4.22.1
2004. 06. 18. 12:58 | by atomboy

Az UnitedAdmins szokásához híven a Steam frissítésének napján kiadták a vele kompatibilis Cheating-Death–t.
A megszokottá vált steames frissítés mellett egy apró hibát is kijavították, ami a „lebegő játékos szindrómát” okozta.

A szerveroldalon továbbra is a 4.21-es verziót kell használni.

Cheating-D eath cliens
Cheating-Death server Linux (Csak szerveradminoknak!)


Kontrol v2.0 Publikus megjelenés!
2004. 06. 17. 00:00 | by Lci

A Kontrol v2.0 egy teljesen új (és könnyen használható) szerveradminisztációs program a HL, és Q3 szerver adminok számára a K*software-től. Csak egy RCON password kell a használatához, segítségével sok szervert figyelhető realtimeban, pillanatnyi szerver információ, részletes szerver log, egyszerű összefüggő parancs & írányító menü, és még sok más hasznos dolog van benne.

A project még korai alpha állapotban van, de egy publikus verziót már kiadtak.
Pillanatképek: Kép1 | Kép2| Kép3| Kép4.

Több információt és a letöltés a hivatalos oldalon található.

Forrás: server.counter-strike.net

UPDATE: már tőlünk is letölthető a Kontrol v2.0. Letöltés itt



Jön a HLStats!
2004. 06. 10. 00:00 | by CodeX

Felhívták a fordító csapatok figyelmét, hogy eléggé levannak maradva a projectekkel (ide tartozunk mi is), ezért megerőltettük magunkat és előreláthatólag hétvégén készen lesz a HLStats magyarosított változata.

United Admins



Banlist.cfg updater
2004. 06. 09. 21:54 | by atomboy

Bár már egy jó ideje ott figyel a Hungarian Banlist honlapján a banlist.cfg–t frissitő script linuxos szerverekre, és programocska a windowsos szerverekre, de a magyar szervereken megtapasztalható, hogy nemigen veszik még igénybe.

Linuxos szerveradminoknak nem lehet gond a script használata, simán a conf-ba kell bemásolni, és automatikusan frissül.

Nemrég készítette el Vudumen a windowsos verzióját is, így immáron ezen szerverein is futatható.
Használata pofonegyszerű, csak a banid.cfg –t kell megadni a programnak, félóránként automatikusan frissül, és nem okoz terhelést a szervernek.

Hungarian Banlist HQ
banlist.cfg downloader script
banlist.cfg downloader for Win32



Megejelent a Metamod 1.17.1
2004. 06. 08. 00:00 | by CodeX

Hosszú várakozás után végre megjelent a legújabb Metamod, amin elég sok változtatás ment végbe (NS, DOD), de főképpen inkább a jövője között. A Metamod további fejlesztését Florian Zschocke vette át, aki vállalta ennek a projectnek a

folytatását aminek oka, hogy Will Day jelenleg kevés idővel rendelkezik, hogy folytassa a Metamod frissítgetését, hogy az továbbra is sok új mod számára elérhetőséget biztosítson.

Metamod pluginok (Angol)

Forrás: amxmodx.org



Helyzetjelentés
2004. 06. 07. 23:35 | by CodeX

Szeretnék egy-két érdekes információt közölni azokkal, akik rendszeresen látogatják oldalunkat és többet szeretnének megtudni arról, hogy milyen változások mentek végbe nálunk az elmúlt napoban/hetekben.


Elősször is szót ejtenék az AMXX-ről amihez ugyebár köztudott, hogy tesztelő csapatot kerestek s majd fordító csapatot, amire mi lelkesen jelentkeztünk már harmadszorra is több embernél fórumon majd levélben, amire egy árva választ nem kaptunk tőlük, nagyon köszönjük.

A másik a server.counter-strike.net ami az elmúlt hetekben igen csak nagy fejlődéseken ment keresztül, mivel új hírezőket kerestek a már kissé temető fílinget tükröző oldalukhoz, ahová szintén beadtuk úgymond a "pályázatunkat" amire viszonzásul szintén nem kaptunk semmit, ezt is nagyon díjaztuk.

Szerencsére az UA-val a jó kapcsolatunk megmaradt, készült is két interjú amit majd a napokban megjelentetünk, egyik az UA atyjával Vampire-el másik pedig a mi kis Fordító Csapatunk koordinátorával Zero3Cool-al.

Nem tudjuk miért nem kapunk/kaptunk válaszokat, mikor csak segíteni akarnánk amire még az emberkék figyelmét is felhívták külön hírekben, levéllistán, fórumokon s majd egy árva szó nélkül elintézik a dolgot... No de mindenkinek megvan a saját véleménye, a MIENK ez.

Jó hírrel szolgálhat viszont az, hogy a adminheaven.sly.hu domain regisztrálásra került és pár nap múlva elérhető lesz. A napi hírezést ezentúl szigorúan vesszük, ha kell keresünk még hírezőket akik segítik munkánkat. Az [aSc] igen nagy sikert aratott több szerveren, fejlesztései tovább folynak és hamarosan megjelentetjük az új verzióit. A következő dokumentum amit magyarosítunk a HLStats, reméljük nem tart majd sokáig, mert ígyis kicsúsztunk a határidőből. Röviden ennyi lett volna a kis helyzetjelentés.



HLGuard 1.60 és a SteamBans.com
2004. 06. 01. 20:31 | by atomboy

A HLGuard csapata az elmúlt hét folyamán végre kiadta az anti-cheat programjuk legújabb verzióját! Az 1.60 BETA sok újdonságot hozott, pl az UnitedAdmins BlackList (UABL). Ha ez az opció be van kapcsolva, akkor az UnitedAdmins Blacklist–n szereplő steamID-es játékosokat nem engedi fel a szerverre, és ezzel támogatják a steambans által elindított projektet.

Emellett egy csomó változást is hozott az új verzió, természetesen benne van a rég elmaradt cheat-felderítések is, és a Counter-Strike: Condition Zero szerverein is használható.

Ezzel a UABL–lel újabb lehetőséget talált a SteamBans.com a cheaterek elleni harcban, felajánlották hogy ők kezelhessék a blacklistet, és természetesen az UnitedAdmins el is fogadta, ezzel tovább erősítve a két szervezet közti kapcsolatot. Így hamarosan a SteamBans.com által banoltak nem tudnak a HLGuard–dal ellátott szerverekre csatlakozni. Ezentúl az Unitedadmins is javasolhat a SteamBans.com-nak az általuk elfogott cheaterek banolását. Jelenleg azon dolgoznak, hogy a két blacklist technikailag is eggyé váljon.

A magyar szerverek adminjainak továbbra is azt tanácsolunk, hogy tegyék fel a Hungarian BanList blacklist-et, ugyanis kicsi az esély, hogy magyar cheatert fogjanak a SteamBans.com adminjai.

HLGuard 1.60 letöltése
UnitedAdmins
SteamBans
Hungarian Banlist