.::adminheaven::. - the multiconfig HQ indexcounter-strikebattlefieldcall of dutymedal of honor: allied assaultjedi knightsoldatday of defeatwolfeinstein: enemy territory    
   

::Egyéb - WebMod::

Szerző: Zsilbi & Lci
Honlap:
djeyl.net/w.php
Külföldi fórum: link


WebMod

A WebMod egy több szálú HTTP Web szerver beágyazva a MetaMod pluginba (Linux ill. Win32 kompatibilis). Ez felváltja a HLSW vagy az AgentOrange ilyesfajta eszközeit, vagy egyéb kiegészítő szoftvert , mint pl. a web szerver, a PHPRcon vagy a Perl, és alkalmas terminálmódú működést biztosító felhasználói fiókot létrehozni, hogy futtathassunk PsychoQueryt.

Installálás után a programot a böngészőbe beirt http://server_ip:server_port/ sorral lehet elérni. Pl.: ha a 123.456.678.910:27016 os IPn futó szervert akarod irányítani akkor csak a szerver ip elé, hozzáadsz egy << http:// >> -t. 

Ez a kiegészítő publikus aktív-állapot lapot is biztosít, és egy külön adminoknak szánt, jelszóval (rcon) védett részt is.

De nem csak egy ilyen plugint tartalmaz a .zip fájl. A WebMod tartalmaz script feldolgozót is amivel utólag teljesen személyre lehet szabni a honlapot, és csinálni a saját kényelmedet szolgáló egyéni dolgokat. A WebMod programozási nyelve könnyen tanulható így könnyen megtanulhatod használni a „{ }” blokkokat, a játék szerver és a HTTPhez kapcsolódó beállításokat, stb.


Mi is van az alap csomagban?

Az első a publikus nyitó lap valós idejű szerver státusszal (pálya, játékosok, szabályok, kiegészítők). Ez elsősorban szeretett játékunkhoz a Counter-Strike-hoz van tervezve ami mellesleg a Half-life legnépszerűbb modja is, de a már említett könnyű programozási nyelvnek köszönhetően a más modokat kedvelők is könnyedén átírhatják ezt.

Ha tudod a szerver rcon jelszavát, hozzáférhetsz az admin részleghez és a bejelentkezés után már írhatod is a console parancsokat, illetve kontrollálhatod a játékosokat (kick/ban) és tudsz a server kiegészítői segítségével pl.: ClanMod parancsokat is végrehajtatni. És minden tulajdonsága a WebModnak egyénileg konfigurálható ez esetben is! (meg kell nézned az addons/w/www mappát, és a *.w kiterjesztésű fájlok módosításával máris egyedivé tettük modunkat).


Changelog

V0.47 – 2003 Május 19

  • MetaMod 1.16 / HLDS x.1.1.1 kérdése ( index.w a root könytárban stb.
  • Hozzáadva csapat eredmények, játékos halálok, és ikonok a játékos státusza függvényében (hallot / VIP / bomba)
  • A jelenlegi publikus verzió forrásának elérhetősége újból

V0.41 – 2002 Október 21

  • Kijavítva a fagyás az URL-re kérdezéskor
  • Linux fagyás kijavítása
  • Visszarakták a LAN WONIDket
  • Új beállítás: {W.uptime} (visszarakva a {t.string}-et)

V0.40 - 2002 Szeptember 15

  • Első publikus megjelenés


A WebMod nyílt forráskódal rendelkezik


A v0.47 forrását innen tudod letölteni.


   
    .::adminheaven::. - the multiconfig HQ 2003-2004 © vito | All Rights Reserved